252 четения

96 машини и 30 000 тона химия и инертни материали осигурени в областта за зимата

96 МАШИНИ И БЛИЗО 30 000 ТОНА ХИМИЧЕСКИ И ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ СА ПОДСИГУРИЛИ ОБЩИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА ПЪТИЩАТА ПРЕЗ ЗИМАТА. Кметствата са готови за предстоящите валежи и имат техническа възможност за снегопочистване по пътните мрежи. Координацията между всички институции е много добра и обменът на информация, както между общините, така и между всички териториални звена и съседните области, е денонощен, стана ясно на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. В готовност да се справят с възникването на сложни ситуации са структурите на Областно пътно управление, пожарната, Регионалната здравна инспекция, КАТ, ДАИ, „Вик Йовковци“, Центъра за спешна медицинска помощ и Басейнова дирекция – Плевен.

В докладите на общините и териториалните структури бе посочено, че във всички детски заведения и училища са осигурени необходимите количества горива за отопление, вече са подписани договори с фирми за снегопочистването и поддържането на общинските пътни мрежи.

На срещата в областта стана ясно, че за областта са необходими 22 000 тона инертни материали, 3500 тона сол и 70 тона сухи химически материали. Към момента са осигурени 76% от техническата сол и около 35% от инертния материал, както и 100% от химическите материали. Останалите количества ще бъдат доставени в срок. Училищните автобуси в 47-те училища в областта са минали технически прегледи и имат зимни гуми.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *