„Етър ВТ“ организира празник за малчуганите от детските градини, Георги Василев, DJ Емо и Иван Петков се включват в инициативата

Първа по рода си Минишампионска лига за деца под наслов „Обичай Етър” организира великотърновският футболен клуб. Малчугани от 12 детски градини от община Велико Търново са поканени да се забавляват в спортното събитие на 6 ноември в базата на Спортно училище „Георги Живков”. Инициативата е на Александър Нанков, член на Управителния съвет на „Етър ВТ”, който я представи в компанията на Георги Василев, Емил Йорданов – DJ Емо, футболиста Иван Петков и директора на Футболно училище „Етър” Свилен Василев. Георги Василев ще работи пряко с децата, а DJ Емо ще е водещ на събитието. По време на турнира и други футболисти от „виолетовите” ще са ангажирани с малките спортисти, информира Александър Нанков. Той благодари от името на клуба на кмета на Велико Търново Даниел Панов за развитието на спортна инфраструктура и спорта в старата столица. Целта на това събитие е да запалим децата в любов към спорта и най-вече към „Етър”. Така, както ние израснахме с любов към великотърновския отбор, така искаме и сегашните търновчета да имат сърце за „Етър”, каза Емил Йорданов. По думите му е важно да се инвестира в децата не само финансово, а като емоция и послания. DJ Емо обещава неповторима атмосфера на терена, за която ще помогнат и изпълненията на вокална група „Пеещи камбанки”, които по традиция на живо ще изпеят химна на „Етър”, в празника ще се включат и малки мажоретки от детските градини.

Организаторите на Минишампионската лига, заедно с основните спонсори– „Лактима” ООД, „Декатлон” и „Пазари – Велико Търново”, са предвидили множество награди за всяко дете, участник в състезанието. За победителите, разбира се, ще има купи и медали. Турнирът ще бъде подкрепен от програмата на БФС Grassroots, целяща развитието на детско-юношеския футбол в България. Този турнир е само началото на поредицата от подобни такива в различни възрастови групи. Следващата стъпка е организиране на национален и по възможност международен турнир на новия терен в Спортното училище. Има голяма вероятност да поканим във Велико Търново детско-юношеските школи на „Манчестър Юнайтед”, информира още Емил Йорданов.

„Щастлив съм, че имам възможността да участвам в това амбициозно и перспективно събитие. Убеден съм, че то няма да е една мимолетна проява. Целта не е всяко от децата да стане футболна звезда, а да добие популярност този спорт сред най-малките. Това е и начин да не живеем само със спомените за славата на златните ни момчета, а да гледаме напред, да участваме в нещо градивно и позитивно“, бе мнението на Георги Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *