Търновският актьор Пламен Димов снима в „Откраднат живот“, започва репетиции в мюзикъла „Клетниците“

В НЯКОЛКО ЕПИЗОДА НА НАЙ-УСПЕШНИЯ МЕДИЦИНСКИ СЕРИАЛ „ОТКРАДНАТ ЖИВОТ“ СЕ СНИМА ТЪРНОВСКИЯТ АКТЬОР И ОПЕРЕТЕН ПЕВЕЦ ПЛАМЕН ДИМОВ, който през последните няколко сезона е част от трупата на Националната опера и балет. Като артист в Софийската опера Пламен Димов-Гранджан участва и в най-нашумялото заглавие на българската музикална сцена тази година – мюзикъла „Мамма Миа“. Сега репетира в следващото голямо предизвикателство на директора на Софийската опера и балет Пламен Карталов – мюзикъла „Клетниците“ по романа на Виктор Юго.

Една от главните роли, тази на безцеремонния и зъл кръчмар Тенардие, играе търновецът в „Клетниците“. Пламен е успял да я спечели след дълъг кастинг. „Трябваше да се явим първо на вътрешно прослушване пред комисия, в която участва и маестро Пламен Карталов. След като одобриха мен и останалите ми колеги в основните образи, започнахме да записваме. Правихме записи за ролите си няколко пъти. След това изпращаха тези записи в Лондон на продуцента Камерън Макинтош, който в момента е един от най-известните продуценти в областта на музикалния театър. Той имаше точни указания за артистите, които ще играят, като не беше достатъчно само да пеем добре, трябваше да отговаряме на неговите изисквания за ръст, тегло, години“, разказва Пламен Димов. И признава, че ролята на Тенардие е сложна, защото образът е на зъл човек, изнудвач, мошеник, мародер, съучастник в смели обири, отвличания и дори убийства.

Участието на търновеца в „Клетниците“ е огромен успех за него, не само защото ще играе един от главните персонажи, а и защото този мюзикъл не е поставян никога досега в България. Националната опера и балет е купила авторските права, затова и продуцентът наблюдава целия процес на работа по мюзикъла.

До края на този сезон Пламен Димов-Гранджан ще играе в още едно премиерно заглавие в Софийската опера и балет – мюзикъла „Шрек“. Холивудският режисьор Уест Хайлър ще работи с българските артисти, които са преминали през кастинг за ролите си в това нашумяло филмово заглавие. „Още не знам какво е да работиш с холивудски режисьор, но да работя с Пламен Карталов, е най-големият успех в музикалната ми кариера. Защото самият той е един от най-великите музикални режисьори у нас, а и е световноизвестен“, категоричен е Пламен Димов, който няколко години трупа опит и успехи и на сцената в Берлин.

Междувременно Пламен, който е и сред най-обичаните солисти на търновската оперета, е успял да се снима в няколко епизода на медицинската сага „Откраднат живот“. „Стана малко случайно това ми участие, но пък много ми хареса. Преди около две години записвах в Германия в едно телевизионно криминале и когато се прибрах в България, реших да пробвам и тук. Пратих CV-то си в една кастинг къща и преди време ми се обадиха от „Откраднат живот“. Ролята ми е на баща, няма да ти разказвам повече, за да е интересно на всички. А и епизодите още не са излъчени“, казва Пламен и само загатва, че най-много сцени има с Александър Алексиев, който играе ролята на д-р Василев, и с Димо Алексиев в ролята на д-р Генадиев. „Екипът е невероятен, работят професионално, записват много бързо. А самото усещане е коренно различно. На сцената е едно, пред камерата – друго. Пред камерата емоциите са различни“, признава Пламен Димов.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Снимка авторката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *