Български европеисти се събраха във Велико Търново

 

ИЗЯВЕНИ БЪЛГАРСКИ ЕВРОПЕИСТИ ОТ ДЕВЕТ УНИВЕРСИТЕТА И РАЗЛИЧНИ НАУЧНИ ЗВЕНА В СТРАНАТА СЕ СЪБРАХА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ДВУДНЕВНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ. Форумът започна в събота в Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Участниците са изследователи на европейските теми от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, ВТУ, Югозападния университет „Неофит Рилски“, Нов български университет, Университета за национално и световно стопанство, Техническия университет – София, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Аграрния университет – Пловдив, и други научни звена. На конференцията дискутираха перспективите в управлението, в изследователската дейност и в преподаването, които настъпват в ЕС след последните избори за Европейски парламент.

Българската асоциация за европейски изследвания е организатор на форума.

Асоциацията обединява хора, чиято научна, преподавателска или друга професионална, обществена и творческа дейност е тясно свързана с Европейския съюз, с различни аспекти на европейските изследвания и сътрудничеството между европейските държави. Българската организация участва в световната мрежа ECSA-WORLD, която обединява сродни организации от около 60 държави от всички континенти.

Поводът българските европеисти да се съберат в старопрестолната столица беше проектът „Европа в моята професия“, реализиран с подкрепата на програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. Проектът има за цел да запознае младите хора в нашата страна с ролята на европейското регулиране в 10 професионални направления, сред които право, медицина, туризъм, търговия, финанси, инженерни дейности, селско стопанство, архитектура, преводачески услуги, околна среда, както и да представи пред тях възможностите, създадени от европейските фондове и програми за насърчаване на кариерното развитие.

 

One thought on “Български европеисти се събраха във Велико Търново

  • 04.11.2019 в 10:58
    Permalink

    На Велико Търново му прилича да открие училище по китайска традиционална медицина и школа за традиционален Тайландски масаж. Медицината има нужда от конкуренция, за да отсее комерсиалните практики.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *