264 четения

Сашо Филев откри изложба и представи нова книга

НОВАТА СИ КНИГА С ПЪТЕПИСИ И СТИХОВЕ „ПЪТЕКИ КЪМ СЪРЦЕТО“ ПРЕДСТАВИ В ПЕТЪК ВЕЧЕРТА САШО ФИЛЕВ. Премиерата на книгата се състоя в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“, където художникът откри и поредната си изложба.

„Когато решим да се докоснем до разнообразните превъплъщения в творческия свят на Сашо Филев, търсим общите предпоставки, които движат словесните и пластическите му решения. Личността на Сашо Филев ни ангажира с философското си мислене и чрез способността на думите разкрива пейзажа, а чрез пластическите видения на художника откриваме полифоничните послания на словото“, каза Иван Александров, зам.-директор на Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков”, който представи автора.

Книгата е издадена в търновското издателство „Фабер“ и в нея са събрани любовни стихове. Любовта, но към Велико Търново, е основната тема в картините, които Сашо Филев показва на своите приятели и почитатели. Освен пейзажи от старата столица той е подредил в изложбата и картини от местата по света, които е посетил.

По време на откриването Сашо Филев пожела да подари на Общината една от най-мащабните си картини с пейзаж от Велико Търново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!