286 четения

СУ „Владимир Комаров” спечели 23 000 евро по програма „Еразъм +“

23 000 ЕВРО СПЕЧЕЛИ СУ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“ ВЪВ В. ТЪРНОВО ОТ ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ +“, ЗА ДА РЕАЛИЗИРА НОВИЯ СИ ПРОЕКТ „НИЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ”. По него търновската гимназия ще работи с училища от още четири държави – Италия, Испания, Румъния и Турция.

В основата му е поставена теорията за множествената интелигентност на американския психолог Хауърд Гарднър, според която хората притежават няколко типа интелигентност, но съотношението между тях е различно, и това прави всеки отделен човек уникален. На базата на това твърдение учителите от петте европейски училища вече планират своите дейности така, че използвайки различните интелигентности на своите ученици, да създадат трайни знания, а също така и да се създаде образователна среда, която да допринесе за многостранното развитие на всички ученици. Всяко посещение на училище партньор от европейска страна ще акцентира върху различни видове интелигентност. В България дейностите ще бъдат фокусирани върху лингвистичната интелигентност.

Домакин на първата международна среща ще бъде СУ „Владимир Комаров” във Велико Търново. През двугодишния период учителите и учениците от училището ще гостуват на Образователен център „Зола“ във Вилафранка в Испания, в гимназия „Ататюрк” в Коджаели в Турция, в колежа „Спиру Харет” в Плоещ, Румъния, и в училище „Антонио Бруно” в Бианкавилла, Италия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *