6 неща, с които да свалите излишните килограми

Здравословният начин на живот започна да набира все повече популярност. Всеки иска да бъде здрав и да изглежда добре. И докато си мислите, че знаете всичко за здравословното хранене и начин на живот, то да започнете да живеете здравословно може да се окаже предизвикателство. Всъщност не е чак толкова лесно да направите промяната извенъж. Точно заради това, ние сме подготвили няколко малки промени, които можете да направите доста лесно и бързо. Веднага ще видите разликата в тялото си. Също така ще започнете да се чувствате по – добре и плавно ще промените начина си на живот. Вярваме, че така ще ви бъде много по – лесно и приятно.

Вижте нашите предложения за вас:

1. Заменете тигана с грил – Спрете да пържите всичко, което консумирате. Всъщност грилованото месо и зеленчуци са много по – вкусни, приготвени по този начин. Освен това са по-здравословни. От друга страна, пържените храни са значително по – калорични и вредни. Заменете пърженото с печено и ще видите как веднага ще усетите разлика в тялото си.

2. Заменете майонезата с авокадо – Може би в началото ще ви се струва доста странно, но ще ви хареса. Пюрето от авокадо е изключително вкусно и полезно. То е перфектна гарнитура за почти всички ястия. Любимата на много хора майонеза е наистина много вредна, особено ако я купувате от магазин. Домашно приготвената може да бъде по – здравословна, но пак е доста калорична и съдържа голямо количество мазнини. Определено не е подходяща за вас, ако искате да се храните здравословно.

3. Заменете червеното месо с риба – Ние ви предлагаме да изберете сьомгата. Тя е богата на изключително много витамини и минерали, които са полезни за тялото ви. Също така, съдържа много по – малко мазнини и калории от червеното месо. Сьомгата е много вкусна и може да бъде приготвяна както на грил, така и във фурна. Експериментирайте и започнете да се храните здравословно със сьомга.

4. Заменете олиото и маслото със зехтин – Препоръчваме ви напълно да изключите олиото от диетата си. Както знаете, то е много калорично и вредно. Маслото няма да ви навреди, стига да го консумирате в разумни количества. Зехтинът, обаче, е наистина много по – полезен. Той не съдържа голямо количество наситени мазнини и калории. Без никакъв проблем можете да замените олиото със зехтина. Ястията и салатите дори се получават по – вкусни с него. 5. Заменете солта с подправки – Започнете да слагате възможно най – малко сол в ястията си. Ако добавяте различни ароматни подправки, дори няма да усетите липсата й. Тя влияе неблагоприятно върху кръвното налягане. Също така, прекалената консумация на сол води до задържане на вода в организма, а това от своя страна води до подуване и трупане на излишни килограми.

6. Заменете плодовите млека с чисти – Това, че плодовите млека са полезни и ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми са пълни глупости. Те са произведени с помощта на всякакви оцветители, консерванти и захари. Заложете на чистото кисело мляко. Ако държите то да има плодов вкус, просто добавете плодове. Получава се наистина много вкусно и свежо.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *