martineli

martineli

Девойките на „АП спорт“ отборни шампионки на международен турнир в Смедерево

В Смедерево (Сърбия) от 1 до 3 ноември се проведе ежегодният международен турнир по спортна стрелба за юноши и девойки “Валтер Къп”. Спортен клуб “АП спорт” участва за поредна година. Състезанието е изключително подходящо младите състезатели да направят първи стъпки на международно ниво и да натрупат полезен опит.

В първия ден при девойките с пистолет отборът на “АП спорт” в състав Теодора Савчева, Елена Боянова и Александра Александрова победи в отборната надпревара. Трите момичета стреляха стабилно, постигнаха отборен резултат, по-висок от този на шампионите при юношите, и се окичиха със златни медали.

Вторият състезателен ден бе за индивидуалната надпревара. Теодора Савчева отново направи силно състезание, като влезе с шести резултат след квалификацията във финала при девойките. Отново стабилната й стрелба я доведе до бронзовия медал в турнира при първото й участие на международно ниво. Стабилно и в рамките на възможностите си стреляха и Александра Александрова (10-а) и Елена Боянова (12-а), като останаха само на точка от финалната осмица. С лични резултати се представиха Калина Михайлова и Биляна Стойчева и затвърдиха много доброто представяне на отбора. При юношите Калоян Николов показа стабилни резултати на нивото от вътрешните състезания, но бъдещето е пред него.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *