403 четения

Инж. Емануил Манолов положи клетва като кмет на община Павликени

Христо Кавалски е избран за председател на Общинския съвет

 

Инж. Емануил Манолов вчера за трети път положи клетва като кмет на община Павликени. На тържествена сесия на Общинския съвет клетва положиха и 12 избрани кметове на населени места и членовете на Общинския съвет.

„В изминалите местни избори гражданите на община Павликени направиха най-разумната инвестиция за себе си – те заложиха на добро, градивно, предвидимо и устойчиво управление – да продължи така, както беше в изминалите осем години“, каза в своята реч кметът на Павликени. Инж. Емануил Манолов благодари на Общинската избирателна комисия и на Общинската администрация за цялостната организация на изборния процес. „Където и да живеем, работим или прекарваме свободното си време, стандартът ни на живот винаги ще се определя до голяма степен от качеството и прозрачността на нашето местно самоуправление. Предстои ни да вземаме важни решения за бъдещето на нашата община в тази зала. Дано те бъдат такива, че с тях да се гордеят и наследниците ни. Дано те да бъдат именно онези решения, които ще направят положителната разлика между Павликени днес и Павликени след четири години. От тази трибуна заявявам и своята лична отговорност да управлявам община Павликени по съзидателен начин”, каза още инж. Манолов.

Символите на местното самоуправление – огърлица и ключ на града, връчи на инж. Емануил Манолов вр.и.д. кметът инж. Анастасия Вачева.

Заседанието на местния парламент откри областният управител проф. д-р Любомира Попова. Тя припомни на местните управници, че доверието у гражданите се гради всяка секунда. „Нека в действията си се ръководите от законността и екипната работа в името на гражданите на общината“, каза още проф. Попова.

Клетва като кметове положиха вчера и останалите избрани: град Бяла черква – Албена Тодорова, с. Батак – Зенко Маринов, с. Бутово – Станислав Теодосиев, с. Върбовка – Ивелин Розинов, с. Горна Липница – Георги Стефанов, с. Долна Липница – Емил Илиев, с. Караисен – Стефан Николов, с. Лесичери – Димитър Митрев, с. Михалци – Петко Петков, с. Недан – Георги Георгиев, с. Патреш – Валентин Вълев, и с. Стамболово – Петър Петров.

Клетва положиха и 21 избрани общински съветници.

 

Христо Кавалски от БСП беше избран за председател на Общински съвет – Павликени, по време на тържественото първо заседание на местния парламент.

Сесията откри най-възрастният сред общинските съветници инж. Дончо Дончев. Само една номинация беше направена за председател на съвета. След таен вот и при пълно мнозинство от 21 гласа „за“ беше избран Христо Кавалски.

„На днешната дата преди осем години се заклех за първи път и влязох в местното самоуправление. Годините оттогава бяха изпълнени с много работа, с положителни емоции и хубави моменти в тази зала. Предизвикателството, пред което се изправям, е огромно и разчитам на подкрепа от всеки един от вас. От днес политическите пристрастия трябва да бъдат оставени на заден план и да работим в полза на жителите на община Павликени“, обърна се към Общинския съвет новоизбраният председател.

Общински съвет – Павликени, проведе и второ заседание, на което беше гласуван правилникът за дейността му.

През настоящия мандат в състава на Общинския съвет в Павликени влизат четири политически формации – „БСП за България“ с 11 съветници, ГЕРБ с шестима, ДПС с двама и Местна коалиция „ВМРО-БНД“ с двама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!