181 четения

Представят книга за делото на братята Кирил и Методий

На 08.11.2019 г. от 18.00 ч. в РБ „П. Р. Славейков“ – Велико Търново ще бъде представена книгата с научни изследвания „Слънчев буквар”. Автори на книгата са Йордан Йорданов и Ани Василева – общественици и деятели в сферата на културата, науката и изкуствата от гр. Варна с дейност в цялата страна.
Книгата е посветена на 1150 г. от делото на Св. братя Кирил и Методий. В нея се разглежда значението на буквите, думите и Словото в зората на създаването на съвременната българска култура, книжнина и просвета, както и историческия контекст и обхват на събитията.
Книгата е научно-изследователска и дава нов поглед, съдържание и смисъл както за специалисти, така и за българи, формиращи своя светоглед, идеал и национално самосъзнание.
Книгата „Слънчев буквар” е научно-изследователска. Тя запознава читателите с буквите и думите в българския език, с тяхната сила и значение. Разказва за периода на създаването на българската азбука. Организатори на събитието са: РБ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново и Йордан Йорданов, председател на Културно-просветен център „Начало”.

Един коментар за “Представят книга за делото на братята Кирил и Методий

  • 07.11.2019 в 9:24
    Permalink

    Хайде стига ! Българската азбука е поръчана от българския цар Симеон, съставена от Климант Охридски, 30години след кончената на св. Кирил философ.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *