Гаф още на първото заседание на Търновския общински съвет събори изборите за заместници на председателя

ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ОСТАНА БЕЗ РЪКОВОДСТВО ЗАРАДИ ГАФ В ПРОЦЕДУРАТА ПО ИЗБОР НА ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛИ ОЩЕ НА ПЪРВОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ. На тържествената сесия в сряда вечерта, на която местният парламент положи и клетва и бе избран председателят Венцислав Спирдонов, не можаха да бъдат определени неговите заместници, затова се налага свикването на нова сесия. До конфуза се стигна, тъй като в хода на процедурата се оказа, че утвърденият междувременно за заместник Тодор Тодоров е и същевременно член на Комисията по избора. Така заради риска областният управител да върне като незаконосъобразно решението за всички заместници общинските съветници решиха да изчакат и повторят гласуването на следващото заседание. За гафа алармираха Петко Тюфекчиев и колегите му от групата на БСП.

Както „Борба“ вече съобщи, досегашният председател Венцислав Спирдонов бе избран без проблеми и ще ръководи институцията през следващите четири години. Тържествената сесия си вървеше без проблеми, докато не се стигна до избор на зам.-председатели, които са и част от оперативното ръководство на съвета. Тодор Тодоров, Калина Широкова от БДО, Росен Иванов от ГЕРБ и д-р Юлия Тонкова от ВМРО събраха най-много гласове и заеха четирите заместникпредседателски места. Тодоров обаче пропусна да си направи отвод от Комисията по избора и това събори целия вот. Точно когато четиримата заеха местата си до председателя, от левицата шумно изразиха недоволство от случващото се, а в залата се чуха даже реплики, които бяха в ущърб с приличието.

СПОРЕД ЗАПОЗНАТИ ДО БРОЕНИ ДНИ ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО НОВО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА И НА НЕГО ТОЗИ ПЪТ ЩЕ БЪДАТ УТВЪРДЕНИ ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ. „Борба“ разбра и че предстои промяна в правилника за работата на съвета, според която заместниците ще нараснат от четирима на петима, и така БСП, която има втората по големина група, ще могат да получат заместникпредседателско място. По решение на пленума на партията социалистите трябва да номинират за позицията Валерия Дончева.

С. МАРИНОВ

Снимка Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.