615 четения

Благотворителен риболовен турнир на езерото „Света гора“ ще има в неделя

Благотворителен риболовен турнир ще се проведе на 10 ноември край старата столица. Инициативата ще подкрепи финансово 36-годишната Мария Александрова, която се бори с рак на белите дробове, заяви пред „Борба“ организаторът на каузата Даниел Спасов от „Риболов на фидер с кошничка – Masters of Got“.

„Съревнованието ще се състои на езерото „Света гора“ и ще е риболов по плувка. Решихме да подкрепим тази жена, защото сме наясно, че всеки един лев от кампанията е важен. Наградният фонд за победителите ще отиде за лечението й“, обясни Спасов.

За състезанието вече са се записали 15 души от областта и страната, а таксата за участие е 50 лв. По време на надпреварата ще има поставена дарителница, в която всеки желаещ може да пусне допълнителна сума.

На турнира ще присъстват членове от клуба по спортен риболов от Стара Загора, които спечелиха трето място на Световното първенство в Хърватия.

Състезанието ще се проведе по регламента на Българската федерация по риболовни спортове и ще започне в 10:00 часа.

Това е вторият благотворителен турнир за 2019 година, който Спасов организира. През март инициативата му събра пари за Станислав Валентинов от Първомайци и Александър Маринов от Павликени.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *