776 четения

Даниел Панов встъпи в длъжност, Венцислав Спирдонов е председател на Общинския съвет

Весела Лечева се отказа от съветническо място, остава депутат в София

 

Д-Р ИНЖ. ДАНИЕЛ ПАНОВ ПОЛОЖИ КЛЕТВА И ОФИЦИАЛНО ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ. ЗАЕДНО С НЕГО СЕ ЗАКЛЕХА И 36 ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ НОВИЯ МЕСТЕН ПАРЛАМЕНТ, КАКТО И НОВОИЗБРАНИТЕ КМЕТОВЕ на малки населени места. Това стана на специална церемония на 6.11.2019 г. вечерта в музей „Възраждане и Учредително събрание“. Тържествената сесия бе ръководена от най-възрастния съветник – 65-годишния Стоян Витанов. Малко преди събитието Весела Лечева, която на местните избори беше кандидат за кмет и водач на листата на БСП във Велико Търново, е подала заявление в Общинската избирателна комисия да бъде освободена от длъжността общински съветник и е предпочела депутатското си място в парламента.

С решение на Общинската избирателна комисия във Великотърновския общински съвет на мястото на Лечева влиза Красин Каракоцев. От мястото си в местния парламент се отказа и Александър Нанков от ГЕРБ. Той също е подал заявление в ОИК да бъде освободен като общински съветник. Вместо него влиза Гергана Евтимова. На клетвата не присъства и Любен Велчев от партия „Българска демократична общност“, който се очаква да е третият, който ще се откаже от място в съвета, а вместо него ще влезе предприемачът Пламен Петров.

„Няма да предам доверието на великотърновци, имаме много работа за вършене, още помня първата си клетва и моментът, в който моят предшественик д-р Румен Рашев ми предаде символите на града с думите: „Научи се да казваш „не!”, каза Панов, който ще управлява община Велико Търново за трети пореден мандат.

ВЕНЦИСЛАВ СПИРДОНОВ ПЪК БЕ ИЗБРАН ЕДИНОДУШНО ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ЗА ВТОРИ ПОРЕДЕН мандат. По правилник заместниците на Спирдонов ще са четирима, но се очаква към тях да се прибави и пети, който БСП ще посочи.

Както „Борба” вече съобщи, 6 формации ще присъстват в новия общински съвет на града. 17 съветници има ГЕРБ, 7 – БСП, а 4 – общата формация на „Алтернативата на гражданите” и ДПС. ВМРО и БДО, както и „Демократична България” са с по трима съветници.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *