718 четения

„Ксани денс” с нови успехи на танцовия подиум в Брашов, Казанлък и Варна

Лицето на великотърновския клуб по спортни танци „Ксани денс” – Ксандриния Капелова, носителка на четири шампионски титли и една вицешампионска, се завърна успешно на състезателния подиум.

Възпитаничката на треньорката Николинка Колева танцува от няколко месеца с нов партньор – Коста Грунов, представител на КСТ „Бургас – 75” с треньор 14-кратния шампион на България по спортни танци Андрей Тодоров.

За успешното развитие на двойката полагат усилия, освен личните треньори на децата и 10-кратните шампиони по латиноамерикански танци, но и професионалистите Андра Линте и Константин Тодоров. Младежката двойка Ксандриния Капелова и Коста Грунов стартираха своето съвместно участие на силен международен турнир в румънския град Брашов. Макар че са на 15 и 16 години, те взеха участие в категория Adult (до 35 години) в двата стила – латиноамерикански и стандартни танци, и заеха 11-ите места.

Двойката взе участие в Национален турнир по спортни танци, организиран от БФСТ и КСТ „Одесос денс – 1975” в гр. Варна, където станаха златни медалисти в класа си и заеха второ място в категория младежи. Новата визия и подготовка на двойката очароваха публиката в морския град. Участието им бе подкрепено с бурни аплодисменти.

В същия турнир взеха участие и сборни двойки на КСТ „Ксани денс” и КСТ „Одесос денс – 1975”. Танцьорите Владимир Илиев и Никол Узунова заеха второ място в клас 13 Е. Двойката Александър Елефтеров и Сияна Стойнова са четвърти в клас 11 Д и пети в Купа „Деца, латиноамерикански танци”. Христо Чанев и Яна Господинова станаха бронзови медалисти в клас 11Д, сребърни медалисти в Купа „Деца, стандартни танци” и заеха шесто място в Купа „Деца, латиноамерикански танци”.

На Купа България в град Казанлък двойките Владимир и Никол заеха първо място в клас 13 Е, Александър и Сияна са бронзови медалисти в клас 11 Д, трети в Купа „Деца, латиноамерикански танци” и пети в Купа „Деца, стандартни танци”. Христо Чанев и Яна Господинова са четвърти в класа, но станаха бронзови медалисти в Купа „Деца, стандартни танци” и пети в латиноамериканската програма.

В турнирите „Изгряващи звезди” във Варна и Казанлък призови места заеха малките двойки на „Ксани денс” – Боян Сяо и Ния Каймаканска, Преслав Конджагюлов и Йоанна Илиева. Отлично представяне направиха соло момичетата на „Ксани денс”.

„В клуба ни тренират повече от седемдесет деца и възрастни. Стараем се да подкрепяме танцьорите ни и освен да даваме знания за танцовото изкуство, работим и върху създаването на дисциплина, чувство за естетика, чувство за принадлежност, индивидуален подход към всеки, създаваме личности, даваме любов и внимание. „Ксани денс” е едно голямо семейство, подкрепено и от самите родители на танцуващите в клуба. Клубът ни работи съвместно и със СУ „Вела Благоева”, ДГ „Евгения Кисимова” и ДГ „Ивайло”, разказа треньорката на клуба Николинка Колева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *