564 четения

Новоизбраните общински съветници, кметът на Лясковец и кметовете на селата положиха клетва

На тържествено първо заседание за мандат 2019 – 2023 година местният парламент в Лясковец положи клетва. Заедно с кмета на община Лясковец и кметовете на петте села, 17-те общински съветници се заклеха пред събралите се в общинската зала гости и граждани.

Церемонията по официалното встъпване в длъжност започна тържествено с националния химн и с химна на град Лясковец, след което областният управител проф. д-р Любомира Попова приветства всички и пожела успех в работата на новите избраници. Всички общински съветници, кметовете на селата и кметът на общината д-р Гецова произнесоха клетвените думи „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Лясковска община и да работя за тяхното благоденствие”.

Преди това председателят на Общинската избирателна комисия Пенка Велкова връчи на общинските съветници, на д-р Гецова и на селските кметове удостоверенията за избор. От името на Общинската избирателна комисия нейният председател поздрави с избора съветниците и кметовете.

След произнасянето на клетвата на общинския кмет д-р Гецова, която встъпи в петия си мандат, бяха връчени символите на града – ключът и кметската огърлица. Д-р Гецова пък връчи подаръци и плакети с логото на Общината на двамата кметове, управлявали в предишния мандат Драгижево и Мерданя – Цоньо Трънков и Красимира Владова, с благодарност за тяхното добро управление.

Новите кметове в селата на Лясковска община са Марин Люцканов на Мерданя и Мариян Попов на Драгижево, а за Джулюница, Добри дял и Козаревец жителите избраха отново Мариян Точев, Стоян Стоянов и Красимира Колева, последните трима спечелиха кметския пост за пореден път още на първи тур.

Д-р Ивелина Гецова с подписването на клетвения си лист влезе в пети мандат, от които пет този е четвърти пореден.

Преференциалният вот определи и кои да са новите общински съветници. Партия ГЕРБ спечели седем от общо 17-те съветнически места. Съветниците на ПП ГЕРБ в лясковския нов парламент са Даниела Арабаджиева, Златко Войводов, Румен Стойков, Росица Петрова, Снежина Райкова, Марияна Бъчварова, Даниел Димов. Втора в надпреварата остана партията на ЗС „Ал. Стамболийски” и тя ще бъде представена в местния парламент от Васил Христов, Стоян Йорданов, Иван Валериев, Росен Иванов, Тодор Тодоров. От „БСП за България” са трима – Емилия Жилиева, Георги Димитров, Андрей Картунов. Местна коалиция „Демократична България – Обединение (Воля, НФСБ)” има двама представители – Георги Петров и Деян Рачев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!