Седмична прогноза за времето

В петък преди обяд и около обяд ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. След обяд над крайните райони на Северозападна България /Видин/ облачността ще намалява и валежите постепенно ще спрат. Късно след обяд и вечерта облачността ще намалее и над централните части на Северна България. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Максималните температури ще бъдат в широки граници – между 14° и 17° за Северозападна България и между 20° и 23° за Централна Северна България.

В събота и през по-голямата част от деня в неделя ще преобладава време с променлива облачност. Сутринта около р. Дунав ще има значителна ниска слоеста облачност. В неделя късно след обяд и вечерта облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°.

В понеделник и вторник се очаква време с незначителна до променлива облачност и слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 8° и 11°, а максималните ще бъдат между 18° и 21°.

В сряда и четвъртък ще има променлива до значителна облачност и в четвъртък на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има променлива до значителна облачност. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16°.

В събота и през по-голямата част от деня в неделя ще има променлива облачност. В неделя късно след обяд и вечерта облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16°.

В понеделник и вторник ще има незначителна до променлива облачност . Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 16° и 18°.

В сряда и четвъртък ще има променлива до значителна облачност и в четвъртък на места ще превали дъжд. Ще духа силен до бурен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 14° и 16°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с 4° – 5° по- ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.