Втори ден горнооряховци са принудени да дишат смрад

Във вторник и сряда във въздуха над Горна Оряховица се настани воня на фекалии. Задушливата миризма стана повод за сериозни притеснения на жителите на града, които се разтревожиха, че причина за смрадта може да е индустриално замърсяване. По този повод в общинската администрация заваляха десетки сигнали. Местната власт веднага е уведомила за проблема РИОСВ – Велико Търново.

„Става дума за торене с птичи тор. Разрешение за тези земеделски мероприятия дава Териториалната агенция по безопасност на храните и експертите на ведомството са длъжни да проследят дали са спазени изискванията за торене“, коментира Милка Асенова от екоинспекцията.

Общинската администрация пък е дала напътствия на фермерите, чиито обработваеми площи се намират в близост до града, извършвайки такъв вид наторяване, да предприемат мерки за заораване на оборския тор, за да се предотврати повторното разпространение на неприятната миризма.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

2 коментара за “Втори ден горнооряховци са принудени да дишат смрад

 • 08.11.2019 в 15:08
  Permalink

  Тези , дето дадоха разрешение , да дойдат тук , и цял ден да миришат лай…та!

  Отговор
 • 09.11.2019 в 11:15
  Permalink

  Една публично оповестена глоба от 100-200 лева на декар ще свърши работа да няма подобни изпълнения следващата година. Иначе пак ще се направят на разсеяни и незнаещи какво правят.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *