320 четения

В. Търново се рекламира на Световното туристическо изложение в Лондон

3000 медии са акредитирани за престижния форум

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО РЕКЛАМИРА ТУРИСТИЧЕСКИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ В ПЪЛНИЯ МУ БЛЯСЪК НА ЕДНО ОТ НАЙ-ЕЛИТНИТЕ СВЕТОВНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ. Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя старата столица и района като целогодишна туристическа дестинация на 40-ото туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон.

На най-голямата професионална борса в света историческата и духовната столица на България предизвиква интерес сред туроператорите с възможностите за културен туризъм, съобщи Борислав Йорданов, управител на „Царевград Търнов“. „Нашата цел е, освен да рекламираме града, да открием потенциални партньори и да сключим договори, които да увеличат туристопотока във Велико Търново“, подчерта Борислав Йорданов. Travel Market в Лондон е най-голямото в света изложение за професионална публика в сферата на туристическата индустрия. На форума в английската столица са над 5000 изложители от цял свят, акредитирани са повече от 3000 медии.

Туристическото експо се провежда от 4 до 6 ноември. Българският национален щанд на изложението от близо 300 кв. м е под слогана Bulgaria – a Discovery to Share. Освен основните туристически продукти – морски и ски ваканции, акцентът е поставен върху потенциала на страната ни като целогодишна дестинация с разнообразни специализирани услуги – културно-исторически, балнео- и СПА, еко-, селски, гурме туризъм и др.

Освен Велико Търново на щанда се представят общините София, Варна, Пловдив, Бургас и Самоков и 19 туристически компании – хотели, ваканционни комплекси и туроператори.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *