Здраве

Кардиолог, лекувал Нелсън Мандела, ще изнесе лекция във Велико Търново

Д-р Питър Ландлес ще участва в здравно-образователна лектория в старата столица. Тя ще премине под надслов „Пулсът на живота“, а световноизвестният специалист по сърдечносъдови заболявания ще говори на тема „Хипертонията – тихият убиец“. Събитието е част от проекта „Живей“ , реализиращ се от група доброволци.

Лекторията ще бъде в петък от 18:00 часа в конферентната зала на хотел “ Алегро“ във Велико Търново. Входът е безплатен.

Д-р Ландлес е от Република Южна Африка, където е специализирал вътрешни болести и кардиология. По времето на президента Нелсън Мандела е бил член на неговия екип по кардиология.

От 2002 година е жител на САЩ, където понастоящем е изпълнителен директор на Международната комисия за превенция на алкохолизма и зависимостта от наркотици към ООН. Той е щатен сътрудник на Американското дружество за ядрена кардиология и професор по медицина в университетите в Мериленд и Лома Линда. Автор е на десетки публикации в различни области на медицината и холистичното здраве. В България е популярен с книгата „Здраве и добър живот“, в която е съавтор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *