НовиниОбщество

Областен форум ще мотивира работодателите в областта да наемат пенсионери

Първият по рода си областен форум по проект „Овластяване на местните бизнес общности за мобилизиране на човешки потенциал“ ще се проведе в старата столица. Събитието се организира от Института за регионални и международни изследвания и ще се състои в петък и събота в хотел „Премиер“.

В рамките на инициативата ще се разгледат перспективите пред пенсионерския труд в областта, готовността на бизнеса да използва труда на хората от третата възраст, старши предприемачеството, както и факторите, възможностите, икономическите и социалните последици от трудовата миграция.

Участниците във форума са представители на бизнеса, неправителствени организации, синдикатите, Стопанската камара, Търговско-промишлена палата, пенсионерски организации, агенции за подбор на персонала, местни сдружения и съюзи, местни администрации и други.

Лекторите ще бъдат изявени експерти и академици в областта на трудовите политики. Сред тях са доц. д-р Огнян Минчев, доц. д-р Ралица Ганева, доц. д-р Калоян Ганев и други.

Подкрепата за Института за регионални и международни изследвания е осигурена от фондация „Америка за България“.

One thought on “Областен форум ще мотивира работодателите в областта да наемат пенсионери

  • Браво! По този начин съвсем ще обезцените трудът – половината от доходите си пенсионера формира от пенсията, а работодателя му плаща минимална заплата. Минималната заплата едва покрива разходите на едни човек, а един човек, който не е пенсионер обикновено има и дете/деца. И как да заработи младия човек повече?! Ами затова младите отиват да работят в чужбина. И после нямало хора в България! Ами спрете да ги прогонвате!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *