203 четения

Журналистът Наталия Бояджиева представи дебютната си книга „Светлина от Изтока“

ДЕБЮТНАТА СИ КНИГА „СВЕТЛИНА ОТ ИЗТОКА“ ПРЕДСТАВИ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ НАТАЛИЯ БОЯДЖИЕВА. Тя е журналист и пътешественик по душа и от три години живее в Пънлай, провинция Шандун в Китай.

„Предизвикателството за мен беше да преведа една чужда култура като китайската на езика и метафората на собствения си начин на живот. Криещите се под повърхността неща са универсални и правят от всички нас човешко семейство. Но трябваше за целта да ги извадя от техните скривалища, разказва авторката и признава, че с изключение на стотината най-необходими думи тя така и не научила китайски. Времето и усилията, необходими за изучаването на един толкова труден език, вложила в създаването на приятелства.

48 репортажа е събрала Наталия Бояджиева в книгата си. Историите си тя нарича нравописи, антропологични и етнографски изследвания, дневник и пътеписи. Книгата съдържа 64 цветни и много черно-бели снимки на места, които Наталия Бояджиева е посетила. Към книгата е вложен диск с аудиозаписи на репортажите и още близо 400 снимки на описаните места, събития и ритуали в Китай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *