Общество

318 млади физици мериха сили в национално състезание във Велико Търново

ВТОРА НАГРАДА ВЪВ ВЪЗРАСТОВАТА ГРУПА НА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ СПЕЧЕЛИ ИЛИЯ НАКОВ ОТ ОУ „ИВАН ВАЗОВ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА от Есенното състезание по физика, което се проведе през почивните дни във великотърновското училище ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Ръководител на най-добре представилия се млад физик от областта е Димитър Стоянов.

С най-добро класиране сред търновските участници е Тодор Зеленков, ученик в VII клас от училището домакин ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Негов учител е Иваничка Петкова.

318 ученици от 32 училища на 20 области на страната участваха в състезанието. Те се състезаваха в шест възрастови групи – от VII до XII клас. От област Велико Търново участие взеха ученици от основните училища „Св. Патриарх Евтимий“ и „Бачо Киро“, от СУ „Емилиян Станев“ и ПМГ „Васил Друмев“, както и възпитаници на ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова откри състезанието. Поздрав към всички участници отправиха и малките танцьори на детска градина „Соня“ и ученици от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

По регламент класирането е индивидуално и отборно. Първенците в индивидуалното класиране получиха грамоти, медали и предметни награди, а в отборното – плакети за училищата.

Сертификатите за участие и наградите на победителите бяха връчени от Георги Георгиев, главен експерт по физика и астрономия в МОН, Бонка Долчинкова, старши експерт по природни науки в РУО във Велико Търново, и проф. дфн Виктор Иванов, председател на Националната комисия.

Организатори на състезанието бяха МОН и РУО във Велико Търново със съдействието на Община Велико Търново. Домакин на събитието беше ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *