78 четения

Какво време ни очаква на 12 ноември, вторник

Вечерта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Минималните температури ще бъдат между 9° и 12°. За В. Търново се очаква минимална температура около 10°.

Във вторник преди обяд и около обяд ще преобладава време с незначителна облачност. Късно след обяд облачността ще се увеличи. Сутринта около р. Дунав на места ще има значителна ниска слоеста облачност и намалена видимост, които бързо ще се разсеят. През деня ще духа слаб вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°. За В. Търново се очаква максимална температура около 23°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина преди обяд и около обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд от запад на изток облачността ше се увеличи. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17°. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 12°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 26.4° през 1963 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 11.6° през 1988 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 05 минути и ще залезе в 16 часа и 57 минути.

Фаза на Луната: пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *