Липсата на достатъчно секс може да доведе до редица здравословни проблеми

Много неща могат да се случат с тялото, когато хората се лишават от редовни интимни ласки, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на международни проучвания.
Британско изследване показва, че хората се разгорещяват между чаршафите средно 5778 пъти през живота си. Някои индивиди обаче не могат да се похвалят с подобна сексуална активност, което може да доведе до неблагоприятни последствия.
Половата „суша“ не е нещо необичайно, но е важно да се разбере какво може да причини на тялото.
Какво може да се случи, ако сексуалният ви живот е нередовен:
1. Неблагоприятно въздействие върху мозъка
Редовният секс може да ви направи по-умни с напредването на възрастта.
Две проучвания – на университетите на Оксфорд и Ковънтри, показват, че индивидите, които правят повече секс, се представят по-добре на тестове.
Друго изследване с плъхове на средна възраст е установило, че половият акт стимулира производството на нови мозъчни клетки.
2. Затруднена стимулация
Освен загубата на овлажняване, женското тяло може да реагира негативно на недостига на секс. Продължителното полово въздържание може да доведе до проблеми с възбудата или получаването на оргазъм.
3. Повече стрес
Вероятно всекидневието ви е белязано от стрес, но срещу него има приятно противодействие – редовният секс.
Проучване от 2005 г. показва, че същинският полов акт е далече по-ефективен от самозадоволяването.
Сексът повишава нивата на ендорфините и окситоцина, които могат да намалят ефектите на стресовия хормон кортизол.
4. Затруднена ерекция
Мъжете, които не се разгорещяват често между чаршафите, могат да навредят на сексуалния си живот в бъдеще.
Американско проучване показва, че представители на силния пол, чиито интимен живот е в „суша“, по-често развиват еректилна дисфункция.
5. Отслабена имунна система
Сексът осигурява мощен стимул на имунната система. По време на полов акт се произвежда IgA (имуноглобулин А) – антитяло, което помага в борбата срещу редица заболявания.
6. Повишен риск от сърдечносъдови заболявания
Проучване е установило, че за мъжете, които правят секс два пъти седмично, рискът от запушване на артериите намалява наполовина в сравнение с тези, които се отдават на интимни ласки само веднъж в седмицата.
Смята се, че представителите на силния пол, които практикуват редовен секс, имат по-добро кръвообращение и по-здрави кръвоносни съдове.
Това обаче не винаги е валидно за жените, тъй като тяхната възбуда не зависи в такава степен от доброто кръвообращение.
7. Влошаване на болките по време на цикъл
Сексът по време на месечния цикъл може да облекчи менструалните крампи при жени, които страдат от силни болки.
8. По-слабо овлажняване
Ако жената е в период на полова „суша“, впоследствие вагината й може да не се овлажнява правилно. Смята се, че причината за това е в недостига на хормона естроген.
9. Повишен риск от рак на простатата
Според изследване, направено в САЩ, за мъжете, които еякулират 21 или повече пъти годишно, рискът от развитие на злокачествено заболяване на простата е с 33 процента по-нисък.
10. В действителност порното не помага
Мъжете в края на тийнейджърските си години и началото на 20-те могат да се сблъскат със същите проблеми като тези на средна възраст, ако редовно гледат порно. Експертите обясняват, че прекаляването с подобни клипове и филми прави представителите на силния пол по-нечувствителни и повишава вероятността по-трудно да се възбуждат в спалнята.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *