Общинските съветници, кметовете на кметства и кметът на община Свищов Генчо Генчев официално встъпиха в длъжност

В края на миналата седмица в Зала 1 на Община Свищов се състоя тържествената церемония по полагане на клетва и встъпване в длъжност на общинските съветници, кметовете на кметства и кмета на община Свищов Генчо Генчев.

Церемонията беше открита и водена от областния управител на област Велико Търново проф. д-р Любомира Попова. Тя поднесе приветствие към новоизбраните съветници и кметове, като пожела успешен мандат и ползотворна работа в интерес на гражданите на община Свищов. Удостоверенията на Общинската избирателна комисия бяха връчени от председателя на ОИК Цветелина Димитрова. След произнасянето на клетвите отец Михаил благослови работата на местния парламент и кметовете и ги поздрави от името на архиерейския наместник отец Руслан Личев.

Вр.и.д. кмет на община Свищов д-р Анелия Димитрова тържествено предаде символите на властта – огърлието и ключа на Общината, на кмета Генчо Генчев, след което секретарят на Община Свищов Любомира Петрова изчете постъпилите поздравителни адреси и се премина към избора на председател на Общински съвет – Свищов.

Първото заседание на Общинския съвет беше открито от най-възрастния общински съветник Иван Бернардов, който ръководи избора на петчленна комисия за провеждане на избор за председател на Общински съвет – Свищов. При пълен кворум от 29 общински съветници след тайно гласуване за председател на Общински съвет – Свищов, с 21 гласа бе избран д-р Кристиян Кирилов.

Кметът на община Свищов и председателят на Общинския съвет заявиха, че ще продължат да работят всеотдайно в интерес на гражданите и за развитието на цялата община.

„Вярвам, че можем да обединим сили и действия в полза на нашата община и да постигнем добри резултати в следващите четири години”, категоричен бе кметът Генчо Генчев.

За тържествеността на събитието допринесе специалното участие на квартет „Светоглас“ и тяхното великолепно музикално оформление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.