479 четения

Третокласници рисуваха върху фолио в двора на училището си

ТРЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ СЕ ПРЕВЪРНАХА В АТРАКЦИЯ, СЛЕД КАТО ИЗЛЯЗОХА ДА РИСУВАТ В ДВОРА НА ГИМНАЗИЯТА СИ. Възпитаниците на учителя по рисуване Йонка Здравкова са работили по темата „Зелена архитектура“ и са рисували съвременни сгради и природа.

В края на часа са били готови четири големи рисунки, всяка от тях по метър и половина дълга. „Идеята ми хрумна вечерта преди деня, в който децата трябваше да рисуват по темата „Зелена архитектура“. И реших, че няма по-подходяща тема, за да проведем часа си навън. А и ги наблюдавам как с всеки изминал ден умората в тях се трупа. Всеки ден тези деца, които са само в трети клас, имат по 6 часа. После един час за обяд, за да отдъхнат от заниманията сутринта, и трябва да започнат да си подготвят домашните“, казва Йонка Здравкова, която осигурила на децата си фолиото и нужните темперни бои, защото с други върху тази материя рисунки не се получават.

Така хлапетата от паралелката с испански език – III „ж“, се озовали в двора на гимназията. Децата сами опънали фолиото, разделили се на екипи и започнали да рисуват съвременни архитектурни сгради и природни приказки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *