Водещи новиниКрими

Отмъкнаха 4800 паунда, пиене и цигари през тавана на къща в старата столица

Серия обири са извършени през почивните дни в областта

 

Най-големият обир е кражба на 300 лв., 4800 паунда, два стека цигари и две бутилки алкохол от жилище в областния град. Престъплението е извършено на 9 ноември, като извършителят е проникнал в имота през незаключена… таванска капандура. От разследването като съпричастен към извършеното деяние е задържано 15-годишно момче от В. Търново, но работата по изясняване на случая продължава.

Взломна кражба на 500 лв. от кафе автомат, монтиран на улица в областния град, разследват още служители на местното полицейско управление. Деянието е извършено в неустановен период от време чрез използване на подбран или подправен ключ. Кражба на 700 лв. от лек автомобил „Мерцедес”, паркиран в стопанския двор на с. Церова кория, е извършена също през последните дни. Колата е отворена чрез използване на подбран или подправен ключ. 960 лв. са задигнати и от жилище в с. Върбовка. Сигнал за случая е получен в неделя. По данни на тъжителя деянието е извършено същия ден в периода между 16 и 17 ч. Служители на полицейското управление във В. Търново разследват и случай на унищожаване на стъкла на лек автомобил „Рено Туинго”. Чрез използване на огнеупорни тухли са унищожени три от стъклата на возилото, което е било паркирано пред жилище в областния град.

В П. Тръмбеш обаче са разкрили кражба на пари от жилище в града. Сигнал за случая е получен на 17 октомври тази година. По данни на тъжителя на 12 септември от жилището му са били откраднати 260 лв. От разследването е установено, че автор на деянието е 47-годишна жена от същия град, неизвестна до момента на полицията. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата с мнение за налагане на административно наказание.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *