1933 четения

Димитър Николов е новият председател на Общинския съвет в Горна Оряховица

ДИМИТЪР НИКОЛОВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. След тайно гласуване на тържествена сесия на местния парламент в понеделник той събра мнозинство от 17 гласа при таен вот. Малко преди това общинският председател на ГЕРБ Деница Цветанова получи 16 гласа, което обаче не се оказа достатъчно. Двама общински съветници от групата на „БСП за България“ – Михаил Ченков и Огнян Стоянов, не присъстваха в залата поради ангажименти. Това им попречи да положат клетва като новоизбрани съветници.

Сесията започна с тържествено встъпване в длъжност на новоизбрания за кмет инж. Добромир Добрев, който вече кара трети мандат. Самият Николов също бе избран от листата на ГЕРБ, но с мандат на гражданската й квота. В миналия мандат Николов бе председател на Постоянната комисия за младежта и спорта. Той е журналист и издател на най-голямата извънстолична пресгрупа, икономист, има завършена магистратура в сферата на човешките ресурси, председател е на Българската асоциация на регионалните медии (БАРМ) и на Съюза на журналистите в Горна Оряховица.

„Гражданите на община Горна Оряховица очакват от нас да впрегнем своята лична амбиция в полза и за благоденствието на нашия град и нашата община. Изборите ни показаха, че горнооряховчани очакват повече и че жителите на населените места заслужават повече”, бяха първите думи на новоизбрания председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. „Вярвам, че ще оправдаем очакванията на жителите на община Горна Оряховица“, пък каза кметът инж. Добромир Добрев, официално встъпвайки в третия си мандат. Той получи символите на града – огърлие и ключ, от временно изпълняващата дейността кмет инж. Деница Коева.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *