1072 четения

Румен Павлов и Илиян Маринов отново спечелиха доверието на избирателите

На 11 ноември в Стражица областният управител на област Велико Търново проф. д-р Любомира Попова тържествено закле кмета на общината Румен Павлов, новоизбрания Общински съвет и избираемите кметове на населени места. След подписването на клетвените листове бе конституирано следващото четиригодишно управление на общината. Професор Попова се обърна с кратка реч към избраниците, като им пожела успешна работа в името на гражданите през следващите четири години. След това даде думата на най-възрастния съветник Петю Статев Петров да води Учредителното събрание на новия Общински съвет. Беше избрана временна комисия за избиране на председател на Общинския съвет – Стражица. Бяха предложени двама кандидати – Илиян Маринов от БСП и Дилян Братованов от ГЕРБ. След тайно гласуване г-н Маринов получи 11 гласа, а г-н Братованов – шест гласа.

Илиян Маринов беше и досегашен председател на Общинския съвет и под неговото ръководство съветниците вземаха с консенсус разумни решения по всички въпроси, касаещи управлението на общината. Припомняме, че в сегашния състав са 10 членове от БСП, шестима членове от ГЕРБ и един от ДПС.

Кметът Румен Павлов, избран за втори пореден мандат, също се обърна към общинските съветници и кметове на населени места и ги поздрави с избора им, но им пожела да впрегнат всички усилия в служба на жителите в общината. Той подчерта, че жителите разчитат на избраниците и вярват, че c действията си ще отговорят на справедливите им очаквания. Пожела успешен и ползотворен мандат с вярата да продължат започнатото в името на хората от община Стражица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *