3138 четения

Направиха нов тротоар, но великотърновци недоволстват, че „виси във въздуха“

ЗАВЪРШИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВИЯ ТРОТОАР В ЗАПАДНАТА ЧАСТ НА БУЛЕВАРД „НИКОЛА ГАБРОВСКИ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Пешеходната алея свързва двете автобусни спирки в района между предприятието „Елмот“ АД и автогара „Запад“, както и основни подходи към Западната промишлена зона на града, която също бе обновена наскоро.

Новият тротоар е с площ над 550 квадратни метра. Средствата са осигурени по инвестиционната програма на Общината. Мнозина обаче недоволстват от изпълнението и факта, че пешеходното съоръжение „виси във въздуха“. То е изпъкнало в средата, а в тъмната част на деня минаването е даже опасно, особено за майки с колички и по-възрастни, с ограничени движения хора. Великотърновци препоръчват на кметството също така да застави фирмата изпълнител да си почисти обекта, тъй като останки от материали все още се валят навсякъде.

Както „Борба“ съобщи наскоро, в района се правят още няколко проблемни участъка. В момента се монтира и хоризонтална шахта на входа на кв. „Бузлуджа“, тъй като старото съоръжение бе тотално амортизирано и неефективно.

На финал е реконструкцията на още една пешеходна отсечка – по ул. „Рафаил Попов“. Основният ремонт обхваща източния тротоар. От Община Велико Търново са се заели и с изкърпване на дупките преди началото на зимния сезон.

С. МАРИНОВ

Снимка Ростислав ГРЪНЧАРОВ

 

Един коментар за “Направиха нов тротоар, но великотърновци недоволстват, че „виси във въздуха“

  • 13.11.2019 в 12:39
    Permalink

    Тези,които недоволстват са безделниците на обществото, които си запълват времето мрънкайки по групите! Такива не бива да бъдат вземани под внимание!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!