273 четения

Седмична прогноза за времето

Във вторник преди обяд и около обяд ще преобладава време с незначителна облачност. Късно след обяд облачността ще се увеличи. Сутринта около р. Дунав на места ще има значителна ниска слоеста облачност и намалена видимост, които бързо ще се разсеят. През деня ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20° за северозападните райони на Северна България и между 20° и 23° за Централна Северна България.

В сряда, преди обяд и около обяд, ще преобладава време с променлива облачност с тенденция към увеличение на облачността. След обяд и вечерта облачността ще бъде значителна и на места ще превали дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20° за северозападните райони на Северна България и между 20° и 23° за Централна Северна България.

В четвъртък , през по-голямата част от деня, ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. На отделни места са възможни гръмотевици и градушки. Късно след обяд и вечерта от запад на изток облачността ще намалее. През деня ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20° за северозападните райони на Северна България и между 20° и 25° за Централна Северна България.

От петък до неделя ще има незначителна до променлива облачност със слаб ватър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, като най хладно ще бъде в неделя.

В понеделник ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на места ще превали дъжд. Вечерта от запад на изток облачността ще намалеее. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник преди обяд и около обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд от запад на изток облачността ше се увеличи. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17°.

В сряда ще има променлива до значителна облачност и предимно след обяд и вечерта на места ще превали дъжд. На отделни места са възможни и гръмотевици. Ще духа силен до бурен вятър от юг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16°.

В четвъртък ще преобладава време със значителна облачност и на места ще превалява дъжд. На отделни места са възможни и гръмотевици. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14°.

От петък до неделя ще преобладава реме с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 11° и 13°.

В понеделник ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд, над 2000 м.- от сняг. Вечерта от запад на изток облачността ще намалеее. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с 5° – 6° по- ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!