Върнаха в ареста един от купувачите на гласове в Горна Оряховица

По искане на прокуратурата в Горна Оряховица окръжните магистрати промениха паричната гаранция от 800 лева на задържане под стража на един от групата за купуване на гласове. Така 38-годишният Тодор Тодоров от Първомайци е отново в ареста след решението на Окръжния съд.

Съставът на тази съдебна инстанция е взел решението за най-тежката мярка за неотклонение, защото са събрани достатъчно доказателства, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен. Освен това било установено, че Тодор не пребивава на регистрираните като постоянен и настоящ адрес и тъй като единият от родителите му живеел в Кипър, имало реална опасност той да се укрие.

Другият член на групата Мустафа Маджара на 65 г. остава пак с парична гаранция от 1500 лева, която му бе определена от Районния съд в Горна Оряховица преди броени дни. И двете определения на окръжните магистрати не подлежат на обжалване. 56-годишният Абдула Мюмюнов от Драганово е с мярка за неотклонение подписка, определена от съда в Г. Оряховица. Той няма право да напуска селото без разрешение на разследващите органи. Тримата имат повдигнати обвинения за търговия с вот, а по случая е образувано следствено дело. Тепърва ще се правят множество експертизи, ще бъдат разпитвани свидетели и ще се събират всички възможни доказателства, съпричастни към видеозапис със скрита камера, на който тримата си говорят за купуване на вот в полза на един от кандидатите за кмет на Горна Оряховица.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.