5612 четения

25-годишна с куп престижни дипломи и специализации стана кмет на Павел

Ирена Трендафилова: „Работя точно това, за което съм учила!“

 

ИРЕНА ТРЕНДАФИЛОВА Е НОВИЯТ КМЕТ НА ПАВЕЛ И СПЕЧЕЛИ поста на 25 години. Вероятно е сред най-младите кметове в областта. За нея гласуваха 186 души от родното й село, което й даде предимство пред единствения конкурент Росен Асенов, за когото са дали вота си 151 жители на селото. Избирателите тук са 570, но само 352-ма са излезли да гласуват.

Ирена е отраснала и учила в Павел, „в моето село“, както казва тя. След това продължила в Полски Тръмбеш и в Стопанска академия Свищов. Завършила е бакалавърска степен „Аграрна икономика“, магистър по банков мениджмънт и има специализация по валутен, данъчен и митнически контрол. Независимо от възможностите за реализация с тези дипломи тя остава в Павел и досега е била секретар в кметството.

„Работя точно това, за което съм учила. Имам бакалавърска и магистърска степен по икономика. А работата в кметството изисква знания, умения и компетенции по управление на финансов ресурс, хора и проблемни ситуации, свързани със социално-икономическото състояние и развитие на Павел“, казва в първото си изявление младата кметица.

Тя споделя още, че има прекрасно и сплотено семейство, което живее на село и което я подкрепя във всяко начинание и на което дължи възпитанието и образованието си.

„Защо съм останала в селото? Считам, че имам какво да дам на селото и на неговите жители. Защо съм се кандидатирала за кмет? Вярвам, че мога да се справя, защото имам подкрепата на хората, както и партийната подкрепа на водещата политическа сила в общината. Какво е чувството да си кмет на 25? Чувството е на удовлетворение от признанието на жителите на селото за работата ми в кметството през последните 5 години“, отговаря с малко думи Ирена.

Дали е вярвала в победа от раз? За нея е по-важно е, че хората са повярвали в нея. Но също така приела присърце издигането на кандидатурата й от хора, от които се е учила, и за нея е било въпрос на чест да спечели тази битка. Ирена Трендафилова казва, че има доста идеи и планове за управлението на селото, но не обича да ги афишира предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!