Христо Христов е новият окръжен прокурор на Велико Търново

Христо Христов е новият окръжен прокурор на Велико Търново. Прокурорската колегия го избра за поста с 9 гласа срещу два гласа за опонента му Мирослав Овчаров в сряда следобед.

Христов е зам.-шеф на Окръжна прокуратура от 2012 г., а през юни т.г. беше определен за изпълняващ функциите ръководител на Окръжната прокуратура.

Както той, така и конкурентът му Мирослав Овчаров, който е редови обвинител в същата институция, изтъкнаха, че основните проблеми са два – кадрови дефицит и лоши битови условия. Щатните бройки в Окръжната прокуратура са 12, но реално заетите са осем. Това води и до допълнително натоварване, което се отразява на качеството.

Що се отнася до битовите проблеми, по време на устното събеседване пред ВСС в сряда стана ясно, че 25 души обитават седем кабинета в Съдебната палата във Велико Търново. Това на практика означава, че в една стая има по трима – четирима души. Един от тези кабинети дори е под нивото на улицата.

 

2 thoughts on “Христо Христов е новият окръжен прокурор на Велико Търново

  • 01.12.2019 в 14:01
    Permalink

    Какъв орел на правосъдието, самоотвержен, доблестен воин, войник на закона, невербуем, некомерсиален, честен и неподатлив на влияние…..мамата си трака тя:((( Господ да пази!!!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.