Инициативен комитет внесе предложение новият футболен терен във Велико Търново да носи името на Трифон Иванов

Съотборници на железния защитник от Пеневата чета, футболни деятели, общественици и фенове застават зад идеята

 

Новият футболен терен до Спортното училище „Георги Живков“ да носи името на железния защитник Трифон Иванов, предлага Инициативен комитет от футболни деятели от старата столица. Предложението вече е внесено в Община Велико Търново и би трябвало да бъде подложено на обсъждане и гласуване на сесия на новоизбрания местен парламент. То е адресирано до кмета инж. Даниел Панов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

„Името на легендарния български футболист, напуснал ни преждевременно през 2016 г., е достатъчно известно на всеки българин, а и по целия свят. Само ще припомним, че той е възпитаник на Спортното училище във В. Търново, легенда на „Етър”, на националния отбор, за който има 77 мача, бронзов медалист от САЩ’94. В последните си години Трифон Иванов работи неуморно и като председател на Зоналния съвет на БФС за развитието на мъжкия и детско-юношеския футбол. Той бе и един от радетелите за построяването на този футболен терен.

По инициатива на г-н Панов от 2016 г. вече четвърта година се провежда детски турнир „Трифон Иванов”, а Община В. Търново учреди и награда в негова памет за проспериращи млади футболисти.

Ние смятаме, че му дължим и още един достоен знак на признание. Нека младите футболисти, които излизат за тренировки и мачове на този терен, да помнят винаги неговата непримиримост, железен характер и воля за победа. В тази връзка предлагаме на Великотърновския общински съвет на своята предстояща първа сесия да гласува новият футболен комплекс да носи името Трифон Иванов, пише в предложението.

Изкуственият терен бе завършен в края на септември и на него тренират и играят мачове младите футболисти от детско-юношеската школа на „Етър ВТ“. Предстои да бъде изградена и трибуна за зрители, която се проектира в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.