239 четения

„Клиника на открито” ще има в парк „Марно поле” в четвъртък

В рамките на общинската програма „Здрави деца в здрави семейства” на 14 ноември от 10 до 12 ч. в парк „Марно поле” Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, Община Велико Търново и филиал „Велико Търново” към Медицински университет – Варна, организират „Клиника на открито”, посветена на превенцията на хроничните незаразни болести и Световния ден за борба с диабета.

По време на инициативата в четири импровизирани „кабинета” студенти и експерти от РЗИ – Велико Търново, ще осъществяват измерване на кръвната захар, кръвното налягане, изследване на дишането със спирометър, измерване на ръст и телесна маса, определяне на ИТМ и ще разпространяват здравнообразователни материали.

Целта на инициативата е чрез направените безплатни изследвания да се обърне отново внимание на гражданите към рисковите за здравето фактори – тютюнопушене, нездравословно хранене, ниска двигателна активност и други. В проявата участие ще вземат и доброволци от „Младежки дейности” към Българския червен кръст, които ще разпространяват донорски карти „Да! За живот!”. Донорските карти са част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията, организирана от Министерството на здравеопазването и партньори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!