Новата кметица на Масларево Виолетка Йорданова смята да приучи хората на доброволен труд

ЗА ВТОРИ ПЪТ, ОТКАКТО МАСЛАРЕВО СЪЩЕСТВУВА, жена ще управлява селото през следващите четири години. Първата жена кмет бе Петранка Маринова, която се отказа да участва повече в управлението, за да има време за семейството си. Сега на нейното място седна Виолетка Йорданова, която спечели още на първия тур надпреварата в селото с вота на 183-ма души.

Виолетка Йорданова живее в Масларево и досега е работила като технически сътрудник в кметството. Родена е в гр. Кермен, община Сливен. Благодарна е на бившата кметица Петранка Маринова, че я поканила на този пост преди осем години. Обича да помага на хората и е доволна, когато отплатата са техните благодарни очи. Завършила е техникум по млечна промишленост в Плевен. Семейството е нейната крепост, в която намира опора. Има две прекрасни дъщери. Съпругът й Йордан Йорданов работи в агрофирма. Двамата сами отглеждат своите дъщери и са ги възпитали да се борят и осъществяват своите мечти. Голямата им дъщеря Деница Йорданова работи като заместник главен счетоводител, а малката Мирела Йорданова е студентка втора година в УХТ – гр. Пловдив.

46-годишната кметица решила да живее и работи на село, защото животът там е по-истински. Предимствата са ясни – това е естественият начин на живот, спокойствие, близо до природата. Нейното красиво хоби са цветята. За нея това е начин на успокоение. Новата работа като кмет ще й даде възможност да продължи да помага на старите хора, като ги снабдява с хляб и лекарства, като поддържа постоянна връзка с местния лекар. През първия си мандат ще обърне внимание на най-наболялата тема – обраслите улици, което затруднява зимното почистване. Ще се опита да привлече повече хора към идеята за полагане на доброволен труд и дарения. Ще насърчава също и развитието на културния живот на Масларево, защото самата тя е деен самодеец в група „Зорница“. Приела е да се кандидатира за кмет, защото предишната работа като секретар ще й помогне да се чувства уверена. Смята, че е победила на изборите благодарение на доверието на хората към нея, но истинската победа ще е, ако продължат да я ценят и след четири години, споделя още 46-годишната кметица.

Сн. личен архив

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *