211 четения

Откриха зала на името на проф. Георги Бижков във ВТУ

ЗАЛА, КОЯТО НОСИ ИМЕТО НА ПРОФ. Д-Р ГЕОРГИ БИЖКОВ, БЕШЕ ОТКРИТА ТЪРЖЕСТВЕНО ВЧЕРА ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Ректорът на вуза проф. д-р Христо Бонджолов и деканът на Педагогическия факултет проф. Венка Кутева прерязаха лентата на обновения кабинет, който се намира в Корпус 5.

„От началото на учебната година това е третата нова зала, която откриваме. Подготвяме още две, които ще бъдат открити съвсем скоро. По този начин се стремим да обновим материалната база. Проф. Георги Бижков е от хората, които са направили много за факултета, за специалността, за студентите и за университета. Искам да ви уверя, че аз и моят екип ценим всеки, който е допринесъл за издигането на престижа и авторитета на Великотърновския университет. Затова съм изключително радостен с днешното събитие“, каза при откриването на залата проф. Бонджолов.

Събитието бе уважено от сина на проф. Георги Бижков – проф. д-р Адриан Георгиев, който е ръководител на катедра „Музика“ във Факултета по науки за образованието и изкуствата в СУ „Св. Климент Охридски“. Проф. д-р Георги Бижков е един от основателите на направлението „Социална педагогика” в България. Той спомогна много за разкриване и развиване на специалност „Социална педагогика“ в Педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Събитието е част от честването по повод 25 години от откриването на специалност „Социална педагогика“ и 35 години от създаването на Педагогическия факултет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!