201 четения

Учредиха търновско сдружение на жените, борещи се с рак на гърдата

Сдружението „Не си сама“ започна своята дейност във Велико Търново. То обединява жени с рак на млечната жлеза, има за цел да повиши информираността от заболяването и да даде необходимата подкрепа на представителките на нежния пол, които стартират борбата си с рака.

Инициатори са психологът Даниела Енчева и нутриционистът Горица Василева.

„Целта на сдружението е да се подпомагат жени, покосени от коварната болест. Стремежът ни е да се повиши информираността на страдащите, на техните близки, както и на цялата общественост. Ще работим за набиране на средства за подпомагане на жени с рак на гърдата и за осъществяване на сътрудничество с лекари специалисти”, споделя Горица Василева.

Даниела Енчева заяви, сдружението ще организира и благотворителни акции за жени в нужда.

„Ще провеждаме срещи с психолози. Здравната система у нас не предвижда рехабилитация за раздвижване на ръцете след хирургичната интервенция и това налага да организираме за нуждаещите се подходящи спортни дейности”, допълва Даниела.

Двете са категорични, че важна част от дейността на сдружението е превенцията срещу коварното заболяване. Те канят всички заинтересовани на среща в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново на 15 ноември от 18:00 часа, когато ще бъдат засегнати темите „Триадата тяло, психика и разум – жертва ли сме на нашите гени? Разболява ли ни мозъкът ни? Как да се освобождаваме от негативните мисли“ и „Защо е важно да се храним правилно, да се движим правилно и да освободим тялото си от енергийните блокажи?”.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!