393 четения

Министър Боил Банов прати букет и поздравления на Петия фестивал на детското и младежко изпълнителско изкуство в Патреш

„Нашите деца хубави” събра 140 млади таланти от областта

За пети пореден път сцената на НЧ „Просвета – 1898” в село Патреш стана поле за изява на 140 талантливи деца и младежи. Фестивалът на детското и младежко изпълнителско изкуство „Нашите деца хубави”, организиран от читалището и кметството под патронажа на кмета Валентин Вълев и с подкрепата на Община Павликени, е част от Културния календар на Община Павликени.

Гостите, подкрепили фестивала, Христо Кавалски – председател на Общински съвет – Павликени, Петър Кънчев – общински съветник в Община Павликени, секретари на читалища и директори на училища и детски градини се изказаха ласкаво за организацията и провеждането му. Поздравителен адрес изпрати кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, а всеобщата изненада беше голяма кошница с цветя и поздравителна картичка, изпратени на деня от министъра на културата Боил Банов.

След словото на кмета на с. Патреш младите членове от клуб „Приятели на книгата” към НЧ „Просвета – 1898” в селото тържествено откриха логото на фестивала с танц и програмата започна.

В продължение на 150 минути участниците от детските градини „Вяра, Надежда, Любов” в Павликени и „Атанас Неделчев” от град Бяла черква, основните училища „Филип Тотю” от Върбовка, „Бачо Киро” от град Бяла черква, „Св. Климент Охридски” и СУ „Бачо Киро” от Павликени, читалищата от Петко Каравелово, Първомайци, Долна Оряховица, Лясковец и ДВДС „Мама Мия” в Горна Оряховица представиха изпълненията си и показаха завидни умения и талант. Всички в залата се насладиха на феерия от талант и младежка красота.

По време на събитието във фоайето на читалището беше представена изложбата „Нитография” – нетрадиционна техника за рисуване с нишки, чиито експонати са изработени от членовете на клуб „Приятели на книгата” към НЧ „Просвета – 1898” в Патреш.

Програмата завърши с официално връчване на грамоти, плакети и букети с приятни чувства, пожелания за много успехи и нови срещи през месец октомври 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!