Седмична прогноза за времето

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

през периода 15 ноември 2019 г. – 21 ноември 2019 г.

През по-голямата част от периода – от петък до сряда, над полупланинските и част от равнинните райони, ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. В районите около р. Дунав преди обяд ще има значителна ниска слоеста облачност и намалена видимост и на места е възможно да превали слаб ръмеж. Около обяд ниската слоеста облачност и намалена видимост ще се разсеят и след обяд ще се установи време с незначителна до променлива облачност . Ще духа слаб вятър, предимно от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Максималните температури за полупланинските и част от равнинните райони ще бъдат между 15° и 20°. За районите около р. Дунав с по-трайна облачност и намалена видимост максималните температури ще бъдат между 11° и 16°.

В четвъртък ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък и събота ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14°.

От неделя до четвъртък ще има значителна облачност с временни разкъсвания. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м в неделя ще бъдат около 13°, през следващите дни постепенно ще се понижават и в четвъртък ще бъдат около 8°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с 4° – 5° по- ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *