85 четения

Велизар Илиев и Петър Митков с купа „Барс“ от последния за сезона турнир на червен корт

Велизар Илиев и Петър Митков спечелиха последния турнир за сезона, организиран от ТК „Барс – В. Търново“. В надпреварата, проведена на червените кортове в центъра на старопрестолния град, участваха двойки, включващи състезатели от Арбанаси, В. Търново, Павликени, Г. Оряховица и Ирландия.

До полуфиналите достигнаха Калин Йорданов/Алекс Узунов, Илиян Жеков/Александър Митков, Денислав Маринов/Никола Дончев и Велизар Илиев/Петър Митков.

В единия полуфинал Жеков и Митков загубиха в много оспорван мач от Йорданов и Узунов след сет на сет и дълъг тайбрек с 2:10. В другия полуфинал Илиев и Митков победиха Маринов и Дончев с 4:2 и 5:3.

Финалната среща беше оспорвана, с много добър тенис и интересни разигравания. След загубен първи сет Велизар Илиев и Петър Митков осъществиха обрат. Взеха втория сет и тайбрека с 10:5 спечелиха турнира. На второ място се класира двойката Калин Йорданов/Алекс Узунов (В. Търново/Ирландия). С бронзовите медали се окичиха Илиян Жеков/Александър Митков (Г. Оряховица/Павликени) и двойката от В. Търново – Денислав Маринов/Никола Дончев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!