145 четения

20 машини и 1700 т инертни материали ще борят студа в областния град

ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е В ГОТОВНОСТ ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ЗИМЕН СЕЗОН, СТАНА ЯСНО ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА НА РАЗШИРЕНАТА РАБОТНА ГРУПА, свикана от кмета Даниел Панов. В комисията под председателството на заместник-кмета проф. Георги Камарашев участваха експерти от Общината, представители на институции, фирми по снегопочистване и зимна поддръжка, експлоатационни дружества и експерти по градоустройство.

1700 тона инертни материали има в наличност компанията, ангажирана с почистването на пътната мрежа при зимни условия. 20 са машините, приведени в готовност. Вече е въведено постоянно дежурство. В пълна готовност е и общинското предприятие „Зелени системи“, което отговаря за тротоарите, стълбищата и обществените пространства. Малогабаритни машини за снегопочистване са осигурени за улиците в кв. „Варуша“.

С достатъчно количество пясъчно-солна смес и материали против заледяване разполага и фирмата, която отговаря за поддръжката на общинската пътна мрежа. От експлоатационните дружества имат сформирани дежурни екипи, които да реагират максимално бързо при проблеми с тока, водата и съоръженията по газопреносната мрежа.

 

Община Стражица разполага с 51 000 лв.

 

Общинският съвет в Стражица обсъди готовността на общината за осигуряване на нормален обществен и икономически живот през зимния сезон. На заседанието присъстваха и от „Глобъл Клинър” ООД, с която е сключен договор през 2018 г. за зимно поддържане и снегопочистване. Договорите за снегопочистване в населените места на територията на общината ще бъдат сключени от същата фирма до края на месец ноември. За снегопочистването са осигурени 10 трактора, един ЗИЛ 131, два песъкара с гребло, фадрома, минифадрома. За опесъчаването са осигурени 100 т пясък и 60 т сол. Ще бъдат осигурени още 100 т пясък и 50 т сол. 25 работници по зимното поддържане ще почистват тротоарите в града и населените места на територията на общината.

Осигурено е нормалното елзахранване при тежки зимни условия – 185 трафопоста са подготвени за зимата и е извършена профилактика на 255 км мрежа, извършена е подготовка на резервоарите и профилактика на помпите и работата на помпите, магазинната мрежа позволява нормалното снабдяване на населението с хранителни стоки от първа необходимост. Детските и учебни заведения и социалните домове са осигурени с твърдо и течно гориво за отоплителния сезон. Общината разполага с 51 хил. лв. за изпълнение на мероприятията за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!