863 четения

Маги Калейнска стана Съвременен будител

ТЪРНОВКАТА МАГИ КАЛЕЙНСКА БЕШЕ НАГРАДЕНА КАТО СЪВРЕМЕНЕН БУДИТЕЛ В КОНКУРСА, ОРГАНИЗИРАН ОТ ГОЛЯМА ТЪРГОВСКА ВЕРИГА ЗА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ. Маги Калейнска е асистент по педагогика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където тя вече защити и докторската си степен.

„Това не е някаква грандиозна награда в сериозен конкурс, но мен цялата номинация и получаването й много ме разчувстваха, защото са като похвала за труда ми като цяло. Грамотата е част от кампания на верига супермаркети, която по повод Деня на будителя е решила да даде гласност на дейността на хора, които сега работят за мотивацията и развитието на младите хора в България“, казва Маги.

Номинацията е от Евелина Пашова, която е приятел на Маги. Тя предложила д-р Калейнска заради дейността й около Лидерска академия „Глоу” и блога, който Маги поддържа след раждането на дъщеря си.

„Лидерската академия през 2020 г. ще празнува 20 г., откакто съществува. Вече повече от 1000 момичета от цялата страна са минали през нея. Аз самата започнах като участник, след това станах обучител и съм вече 19 г. свързана с тази организация“, разказва Маги Калейнска.

Блогът, който тя прави, е за улеснение на младите майки. Маги решила да започне да споделя в публичното пространство идеи как родителите могат да облекчат собственото си натоварване около грижата за децата, за да имат повече време да играя и да се забавляват с тях.

„Много четях, преди да родя, и след това. В интернет има много идеи, но понякога и те са сложни и още повече ни объркват. Затова аз избрах някои, адаптирах ги, като ползвах и опита си като педагог“, казва Маги, която е завършила социология във Франция, но след това се върнала у дома и записала докторантура по педагогика във ВТУ. Вече е защитила тази степен и преподава като асистент на бъдещите учители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *