Моника Георгиева най-бърза сред дамите, стартирали във вертикалното бягане по стъпалата на „Милениум център”

300 предварително записани атлети стартираха във вертикалното бягане по стъпалата на една от най-високите сгради в София – „Милениум център”.

Те преодоляха трасе от 24 етажа нагоре, 24 етажа надолу, общо 1012 стъпала и 190 метра денивелация. OББ Vertical Run се организира за пети път от „KBC Груп”, а за втора поредна година в него участва и най-добрата лекоатлетка на Горна Оряховица в последните години Моника Георгиева.

Надпреварата бе част от дългосрочната политика на „KBC Груп” за опазване на околната среда, намаляване на негативните въздействия върху климата и насърчаване на здравословния начин на живот.

ОББ „Милениум център” е една от най-високите сгради в столицата и бе домакин на екстремното вертикално бягане.

Участниците бяха разделени в няколко категории – служители на групата, отворена група и професионалисти. Миналата година Моника Георгиева завърши втора в групата на професионалистите. Тази година тя участва в отворената група, но постигна време, много по-добро от миналогодишното, и всъщност по-добро от първата при професионалните спортисти тази година. Моника пробяга 24 етажа надолу и нагоре за 4:50,2 минути, докато първата при професионалистките Антония Григорова завърши за 4:59,9 мин.

Тазгодишното състезание записа и рекорд. При професионалните състезатели с най-добро време се отличи роденият в Дряново национал по лека атлетика – Стоян Владков. С резултат от 4:00.1 той подобри досегашния рекорд, поставен през 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *