ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 19.11.2019 г.

Вечерта и през нощта ще има значителна облачност и на места ще превли дъжд. Рано сутринта видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°. За В. Търново се очаква минимална температура около 9°. Във вторник преди обяд ще има значителна облачност. На места ще има намалена видимост, която до обяд ще се подобри. След обяд, предимно над полупланинските райони, ще се установи време с променлива облачност. Над останалите места значителната облачност ще се задържи. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури за полупланинските райони ще бъдат между 17° и 20°. За останалите места максималните температури ще бъдат между 13° и 16°. За В. Търново се очаква максимална температура около 17°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 13°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 8°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 23.0° през 2002 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 14.7° през 1993 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 14 минути и ще залезе в 16 часа и 51 минути.

Фаза на Луната: седем денонощия след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *