114 четения

ТД „Трапезица 1902“ с благотворителна акция за изграждане на „Къща за изкуства, култура и занаяти“

Поредна благотворителна инициатива подхваща Туристическо дружество „Трапезица 1902“. Средствата, събрани на традиционния Коледен бал тази година, ще бъдат използвани за реконструкция, обновяване, оборудване и обзавеждане на Творчески център „Къща за изкуства, култура и занаяти“ в парк „Ксилифор”. Проектът трябва да се реализира до 2022 година. Предвижда се през следващите години да бъде реконструирана съществуващата страноприемница чрез преобразуването й в „Къща за изкуство, култура и занаяти“, включваща културен център за прояви с подходящи зали за презентации, обучения и изложбена площ. Към културния обект ще бъдат обособени и три демонстрационни зали за практикуване на занаяти като туристическа атракция за деца и ученици, както и за семеен туризъм. Ще бъде направена пълна подмяна на ВиК, електро- и отоплителна инсталация, на настилки, мазилки, облицовки, дограми, покрив и покривна конструкция, външна топлоизолация.

Предвижда се и реконструкция на прилежащото пространство с изграждане на открита сцена на талантите.

Тази година Коледният благотворителен бал ще се проведе на 12 декември от 19:00 часа в ресторанта на комплекс „Момина крепост“ в Ксилифор. Водещ е актьорът Милен Иванов.

Дарителската сметка за подпомагане на инициативата е:

ТД „Трапезица – 1902“ с IBAN: BG35 UNCR 9660 1093 6537 10 BIC: UNCRBGSF; УниКредит Булбанк – гр. Велико Търново.

За информация и записване за Коледния благотворителен бал – до 6 декември тази година: телефон: 062/635 823; [email protected]

GSM: 0879 889 446 – секретар Георги Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!