443 четения

Велико Търново влезе в каталозите на най-големия румънски туроператор

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РУМЪНСКИ ТУРОПЕРАТОР ЩЕ ПРЕДЛАГА ВЕЛИКО ТЪРНОВО КАТО ПРИОРИТЕТНА ДЕСТИНАЦИЯ. Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ сключи договор с най-големия румънски туроператор Christian Tours. Партньорските взаимоотношения са официализирани по време на провеждащото се в румънската столица Букурещ Международно туристическо изложение Targulde Turismal Romaniei (TTR). Международно изложение TTR е най-голямото туристическо изложение в Румъния, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. То се провежда два пъти годишно и във всяко издание участват над 300 изложители.

На борсата Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ презентира Велико Търново като най-добрата дестинация за културен туризъм в България.

„През последните две години сме в преговори с Christian Tours и сега имаме конкретни резултати. Велико Търново е позната дестинация в северната ни съседка, но старата столица вече е включена в каталога на най-големия румънски туроператор за 2019/2020 година. Присъстваме с конкретни оферти за града и Арбанаси по време на Коледните и Новогодишни празници, както и с уикенд пакети. Офертите са за групови и индивидуални посещения в Архитектурно-музеен резерват „Царевец“, средновековните храмове във Велико Търново и арбанашките църкви „Рождество Христово“ и „Св. архангели Гавраил и Михаил“, съобщи Борислав Йорданов, управител на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Възможностите за съчетаване на културно-исторически и познавателни маршрути с различни артистични събития, атракции, кулинария и добра база за настаняване са привлекли вниманието на туроператорите и масовите посетили на есенното издание на изложението TTR, което се провежда от 14 до 17 ноември.

Това е поредното трайно навлизане на „Царевград Търнов“ на туристическия пазар в Румъния, след като по време на пролетното издание на Targulde Turismal Romaniei тази година бе сключен договор с големия румънски туроператор Gerada Tour за организирани групови посещения в старата столица.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!