216 четения

Балетна школа „Класика” при читалище „Надежда – 1869” спечели 12 медала

ПЕТ ЗЛАТНИ, ПЕТ СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ОТ ДВА НАЦИОНАЛНИ КОНКУРСА СПЕЧЕЛИХА СОЛИСТИТЕ НА БАЛЕТНА ШКОЛА „КЛАСИКА“ към читалище „Надежда – 1869“ във Велико Търново. И в двете състезания децата са били оценявани от жури в комисии, в които са работили балетни звезди и педагози, като доц. Бисер Деянов, Елица Луканова, Диляна Никифорова, доц. Анна Пампулова, Дарина Бедева и Сара-Нора Кръстева.

Възпитаниците на Марин Удварев са абсолютни фаворити в Танцовата спартакиада, която се проведе във Велико Търново. И в трите възрастови категории в стил „Класически танц“ момичетата имат отличия. При най-малките Нели Тончева е първа, а на второ място е едва шестгодишната Михаела Семова. Във възраст 12 – 16 години дванадесетгодишната Магдалена Христова е спечелила златен медал, побеждавайки всички останали състезатели, много от които са по-големи от нея. Заради това, че Магдалена е победител с най-много точки във всички възрасти в стил „Класика“, тя е получила и паричен „Ваучер за шампиони”. Със златен медал при най-големите в класическия балет се окичи и Ралица Чокойска.

В стил „Характерни танци“ момичетата от школата са изпълнили три испански танца, за които имат един златен медал за Нели Тончева и два бронзови за Магдалена Христова и Ралица Чокойска. В стил „Съвременни танци“ осемгодишната Нели отново е грабнала златен медал, с което е станала единственият солист в конкурса с три първи места в трите стила.

През почивните дни солистките на балетната школа са взели участие и в Националния конкурс за класически, характерни и съвременни танци „България танцува 2019” в Димитровград. От там Нели Тончева се е върнала с три сребърни медала в трите стила. Сребро има при най-малките и Михаела Семова.

Следващата изява на балетната школа е коледният концерт, който ще бъде в МДТ „Константин Кисимов” на 16 декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!