550 четения

Делото срещу избора на кмет на Г. Оряховица отложено, битката за Лесичери продължава във ВАС, в Леденик приключи

На 15.11.2019 година се състоя открито съдебно заседание по делото срещу избора на кмет на община Горна Оряховица. Състав на Административен съд – Велико Търново, прие и приложи по дело 694/2019 година представената от Общинска избирателна комисия – Горна Оряховица, административна преписка, както и допълнително представените доказателства. По искане на жалбоподателя е открито производство по оспорване на верността на официални документи – удостоверение за настоящ адрес и удостоверение за промени на настоящ адрес. На местната коалиция „БСП за България“ е възложена доказателствената тежест да установи, че посочените документи са неверни. На страните е обявено, че служебно и ноторно известно е обстоятелството, че заинтересованата страна Добрев е изпълнявала функциите на кмет на община Горна Оряховица за мандат 2015 г. – 2019 година. Делото е отложено за 22.11.2019 година от 13 часа за събиране на доказателства.

Административният съд във Велико Търново е потвърдил избора на кмета на Лесичери Димитър Митрев, но решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. Оспореното от кандидата за общински съветник и кмет, издигнат от местна коалиция от партии „ВМРО БНД“ (ПП „НФСБ“, ПП „ВМРО БНД“, ПП „ЗНС“), решение на Общинска избирателна комисия – Павликени, с което е обявен за избран за кмет на кметството, е потвърдено.

Административният съд прекрати делото срещу избора на кмет на Леденик. След изслушване и приемане на заключението на съдебно-статистическата експертиза в състоялото се вчера открито съдебно заседание жалбоподателите – кандидатите за кмет от ПП ГЕРБ, от ПП „Българска демократична общност“, от МК „БСП за България“ (ПП „Алтернатива за българско възраждане“, ПП „Движение 21“) и ПП „ВМРО – Българско национално движение“, оттеглиха оспорването. Съдът остави жалбите срещу решението за избора на Антон Кръстев за кмет на Леденик без разглеждане и прекрати производството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *